interiordirect.nl - onderhoud microleder

Onderhoud microleder

Microleder, ook wel bekend als microvezelleder of microsuède, is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar de uitstraling van echt leer zonder de hoge prijs en het intensieve onderhoud dat ermee gepaard gaat. Dit innovatieve materiaal heeft veel te bieden, en met de juiste zorg kun je er jarenlang van genieten.

Het onderhoud van microleder is eenvoudig en moeiteloos, wat het een praktische keuze maakt voor drukbezette huishoudens en stijlbewuste individuen. Hier zijn enkele tips om de schoonheid en duurzaamheid van je microlederen meubels te behouden:

Regelmatig stofzuigen

Begin met het verwijderen van stof en vuil door je microlederen meubels regelmatig te stofzuigen met een zachte borstelopzetstuk. Dit helpt om oppervlakkig vuil en stof te verwijderen en voorkomt dat het zich ophoopt.

Vlekken direct behandelen

Als er per ongeluk vloeistof of voedsel op je microlederen meubels terechtkomt, dep de vlek dan onmiddellijk voorzichtig met een schone, droge doek om het vocht te absorberen. Vermijd wrijven, omdat dit de vlek kan verspreiden.

Gebruik een mild reinigingsmiddel

Voor hardnekkigere vlekken kun je een mild reinigingsmiddel mengen met water volgens de instructies op het etiket van het reinigingsmiddel. Test altijd een kleine, onopvallende plek voordat je het hele oppervlak schoonmaakt om te zorgen dat er geen schade optreedt.

Vermijd agressieve chemicaliën

Gebruik geen agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of aceton, op microleder, omdat deze de stof kunnen beschadigen.

Regelmatig opfrissen 

Af en toe kun je een speciaal ontworpen microlederconditioner gebruiken om het materiaal zacht en soepel te houden. Volg de aanwijzingen op het productetiket voor de beste resultaten.

Bescherm tegen direct zonlicht

Plaats je microlederen meubels niet in direct zonlicht, omdat UV-stralen na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken en verkleuring kunnen veroorzaken. Gebruik indien nodig raambedekkingen om je meubels te beschermen.

Met deze eenvoudige algemene onderhoudtips kun je de levensduur van je microlederen meubels aanzienlijk verlengen en tegelijkertijd hun prachtige uitstraling behouden. Het is een praktisch en elegant alternatief voor echt leer, en met de juiste zorg blijft het eruitzien als nieuw, jaar na jaar.