Het bruist!

Woontrends 2023

Nog even genieten van de nazomer want wat hebben we een prachtige zomer gehad. Nu nog even lekker uitwaaien en ons klaarmaken voor de herfst. Wij hebben zin in het nieuwe woonseizoen. Het bruist weer! De najaarstrends en wooninspiratie staan al te wachten om in jouw interieur te mogen staan. Dit woonseizoen zien we veel mooie velours stoffen die heerlijk zacht en luxe zitten. Daarnaast zien we veel ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen. Maar ook veel groen en blauw sieren ons interieur.

Uitgesproken

Een opvallende trend voor interieurs in 2023 is het gebruik van levendige kleuren. Gedurfde meubelstukken zoals een felblauwe bank of een opvallend geel bijzettafeltje zijn kenmerkend voor deze stijl. Bovendien zien we steeds vaker gedurfde kleuren op de muren verschijnen, zoals levendig groen, diep paars en diverse tinten oranje.

Voor wie van deze gedurfde stijl houdt, is het zelfs mogelijk om nog een stap verder te gaan en elementen uit de art deco-stijl te integreren, zoals geometrische patronen en glanzende stoffen. Een aanbeveling is echter om een rustpunt in de kamer te creëren door ergens een neutrale kleur toe te voegen of door rustige materialen te gebruiken. Bijvoorbeeld, kies voor een kalme vloerbedekking of een prachtige houten salontafel om de balans te bewaren.

Warm en natuurlijk

Heb je liever een rustiger interieur en houd je niet van opvallende kleuren? Dan heb je geluk, want het warme en natuurlijke kleurenpalet blijft voorlopig in trek. Vooral aardetinten zoals zandkleur, taupe en beige zijn hier populair. Wat deze trend bijzonder maakt, is de combinatie met warme houtsoorten.

Door de harmonie tussen deze warme houttinten ontstaat er een gezellige sfeer in een overwegend neutraal interieur. Bovendien zorgt de samensmelting van lichte, neutrale kleuren met donker hout voor meer diepte in de ruimte.

Mix van blauwtinten

De verfrissende mix van blauwtinten, variërend van kobaltblauw tot pastelblauw, ijsblauw, nachtblauw, turkoois en wit, past uitstekend bij een strak en eigentijds interieur. Je kunt het kalmerende blauw in verschillende elementen toepassen, of het nu op de muren is of in accessoires zoals tapijten, vazen en kussens. Als je van een meer gedurfde woonstijl houdt, kun je zelfs overwegen om een blauwe bank te kiezen. Dit zal onmiddellijk de aandacht trekken in je woonkamer en fungeren als een absolute blikvanger.

Paars en groen

Paars en groen vormen een harmonieuze combinatie vanwege hun sterke contrast, en juist daarom passen ze zo goed bij elkaar. Een diepe, intens groene muur kan bijvoorbeeld prachtig samengaan met paarse accenten in je interieur. Denk aan een paarse accessoires, paarse stoelen of paarse kussens. De omgekeerde benadering werkt natuurlijk ook. Door te spelen met deze twee trendy kleuren zul je merken dat ze een warme en uitnodigende sfeer creëren in je interieur.

Duurzaam en hergebruiken

Duurzaam ontwerp, het integreren van de natuurlijke wereld in je interieur en het samenspel van aardse tinten zoals groen, beige, en warme rood- en bruintinten, zijn niet alleen kleurtrends maar ook toonaangevende woonstijlen die we zeker zullen zien in 2023.

Je kunt de groene kleur in je interieur brengen door middel van meubels, muurverf en natuurlijk ook met planten. Voor het ultieme natuurlijke effect kun je groen combineren met beige nuances, natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen.

 Duurzaamheid staat centraal, waarbij het recyclen van materialen en het hergebruiken van meubels en stoffering enorm populair zijn. Wij bieden een uitgebreide collectie kussens, vervaardigd uit gerecyclede materialen, en een brede selectie van gerecyclede meubelstoffen. Ontdek vandaag nog hoe je met onze duurzame en kwalitatieve producten jouw interieur een nieuwe, trendy look kunt geven.